“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

23 de juliol 2011

Passejant pel cel Sobirà

Escriure o Morir

A vegades un llibre et pot descobrir paratges i rutes que d'altre manera mai haguessis fet, aquest llibre es una mina feta paper, olora a muntanya quan l'obres, emociona veure-ho imprès, i emociona encara més trepitjar sobre el terreny les paraules escrites.
El llibre és titula "Circuits d'Alta Muntanya pel Pirineu Occidental Català, 25 itineraris per carenes del Salòria als Besiberri" d'en Manel Figuera.

A les darreries del mes de Maig vàrem fer el circuit 14 anomenat Ventolau, va ser fantàstic trescar per aquest racó del Pallars Sobirà, sortint de la Pleta del Prat, passant els estanys de Mascarida fins arribar a l'amable Pic de la Coma del Forn (2685 m.) i un cop allà carenar per assolir l'herbat i estètic pic dels Tres Estanys (2758 m.), el gegant fastuós del Ventolau (2853 m.) recòrrer l'aresta per arribar al pic de la Costa Blava (2751 m.) i baixar "a pel" la muntanya fins entomar el barranc de la Coma del Forn i en una llarga baixada anar a petar a l'inici del recorregut.

* D'esquerre a dreta (Pic de la Coma del Forn, Tres Estanys, Ventolau i Costa Blava)

Va ser un dia fantàstic, on els colors de la muntanya eren més vius que mai, els ocres, els verds, el blanc i el blau, i quatre muntanyencs gaudint en plena solitud de tot l'espectacle.

De nou, un dia feliç.

Reportatge Fotogràfic Aka
Reportatge Fotogràfic de Secà

Track

SaluT i Muntanya!!!

1 comentari:

marietadelullviu ha dit...

Les fotos ho demostren! Vau gaudir de bons paisatges i, com sempre, de bons recorreguts. Que així ho sigui molts anys Trempapics!!