“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

04 de maig 2009

2x1 a la Serra de Prades

Una matinal ben maca per la Serra de Prades, el nostre objectiu era el Tossal de la Baltassana (1203 m.), però era una simple excusa per endinsar-nos en aquesta serra desconeguda per nosaltres, i deu ni ! Quina serra més ben parida!
Per posar un símil diguem-ne que tal com el Montsant té similituds amb Montserrat, Prades és semblant al Montseny, bosc atapeït, humitat, rierols...

L'excursió la començarem a la bonica població de Prades, a la tornada volíem visitar-la però no fora possible, l'oratge va ser el gran protagonista de la jornada...
Vam començar amb calor pel caminet enmig del bosc feréstec i tombat per la ventada de uns mesos, és va encapotar i començà a caure una minsa pedra que de seguida va parar, un presagi...
Continuant un corriolet més empinat arribarem al cim, unes vistes fantàstiques de la mateixa serra, del Montsant, dels Ports, de la Conca de Barberà, de la Serra de Llaveria...etc..., a més a més guaitàvem els núvols combatius que ja descarregaven al Montsant i és començaven a moure's perillosament cap a nosaltres...això si, un espectacle visual, sempre són agraïdes les nuvolades.

Férem un mos i amb la feina feta decidirem anar a investigar la serra, desférem el corriol, arribàrem al Coll del Bosc i seguíem un camí que feia via cap a la casa Forestal del Tillar, just abans d'arribar ens sorprengué la pluja, els trons i els llampecs, com que la casa forestal restava tancada només quedava l'opció d'aguantar el xàfec com bonament podíem sota un arbre, esperant que minvés la tempesta.
Al cap d'uns minutets semblà minvar l'assumpte, érem 3 i només teníem dos impermeables, o sigui que l'aqui present prestà el seu cavallerosament a la fémina del grup i és remullà la resta de la jornada alegrement.

La tornada la férem pel mateix camí, encara que no ho semblava pas, la tempesta ho havia deixat tot cobert d'uns quant centímetres de pedra, semblava ben bé que hagués nevat, no semblava la mateixa muntanya de feia uns minuts, i res a veure el camí de tornada, en una hora de diferència un camí de bosc s'havia convertit en una furiosa torrentera..., magnífic!!!

Avans / Després

Arribarem calats i freds al cotxe, però contents! La muntanya ens havia ofert un 2x1!!! ;-)

Reportatge Fotogràfic


SaluT i Muntanya!

-->

2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

...i és que la primavera té aquestes coses!
Bonica excursió tanmateix. Em va agradar força el Tossal de la Baltasana.

Marietadelullviu ha dit...

Va estar genial!!! I mira que a la tornada vaig patir, per els llamps, per el que estava caient, i sobretot per el meu cavaller... que s'estava calant i ell tan content!! Ainx!! Realment tota una aventura, amb molt bona companyia que de bon grat tornaria a fer :) P.D.: Amb una mica més de previsió i més ben preparada!!! ;)