“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

02 de juliol 2014

Serra del Boix

A mitjans de Setembre, encara amb la calor de l'estiu ben present ens vam apropar a la Serra del Boix, una d'aquelles serres mediterrànias semi-desconegudes per el gran públic, habitades d'antuvi per l'home (abrics, pintures rupestres i coves en són testimonis), serra fuetejada pels elements, sobretot per un vent ben punyent a tota la zona que modela el paisatge al seu gust (Roques Foradades, formes impossibles, blocs penjants...) i que dóna una forta personalitat i misticisme a aquestes muntanyes del sud.



Llastimosament la mà de l'home també es fa notar en la manca de massa arbrada en gran part del terreny, branques i socs socarrimats testifiquen la insensatesa humana que ens toca viure en el nostre temps, vivim lluny de la natura, tan espiritual com físicament, i això es paga.

Tot trescant per aquests camins d'esbarzers i roques punxegudes, de mala petja però encisadors en la seva salvatjor ens vam apropar als tres cims que faríem aquell dia, cims tímids en alçada però grans en vistes i personalitat, boniques atalaies ventades on apreciar totes les precioses serres tarragonines a un cantó, i l'amplitud del mediterrani per l'altre, amb lo Delta de l'Ebre com a punt destacadíssim a l'horitzó.













Indrets de calma, místics, potser melangiosos, però d'una formidable personalitat que t'embolcalla, com si et digués que tu, d'alguna manera indesxifrable, pertanys a aquest territori castigat, abrupte, intens i preciós.




Reportatge Fotogràfic
Track

SaluT i Muntanya!!!

1 comentari:

marietadelullviu ha dit...

A part les pintures rupestres que sempre emociona molt veure-les en directe... la mirada sorpresa d'un centenar de cabres, molt de vent, una muntanya rocosa en forma de gos ajagut, molt de veeent, arbres que mostren la seva lluita contra el... conra el veeeeeeeeeeeeeeeent, hahahahaha!! MOLT WAPA L'EXCURSIÓ Com totes, sempre hi ha meravelles per descobrir!! ^_^