“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

16 de gener 2014

Passejant per la Alpujarra, natura, història i... gastronomia!

Tot just al dia següent de fer el cim més alt de la Península, ens vam regalar un bon i tranquil passeig tot enllaçant tres dels pobles més bonics i característics d'aquesta zona de la Alpujarra (Pampaneira, Bubión i Capileira), enclavats al Barranco de Poquita, ergo un dels més bells de la zona.

Caminant en pràctica sol·litud per aquests vells camins, hom podría imaginar sense esforç els antics habitants musulmans atrafegats en les seves feines del camp i com l'iman, des del minaret de cada poble, els cridava a la pregària diària.

 Pobles i serres que van veure l'última rebel·lió musulmana (amb cara i ulls) de la península (1568-1571), casi un segle desprès que l´últim regne musulmà de la Península, el de Granada, caigués a mans cristianes i fes desaparèixer fins als nostres dies el poder musulmà a la Península, però esclar, la gent encara hi era, amb les seves tradicions, cultura i religió, i la guspira de l'odi prengué, com tantes i tantes vegades a l'història, el feble contra el fort, la lluita que mai acaba.

Pero deixem la història humana, i concentrem-nos en la natura, que es mostra superba en aquesta part del món, colors i olors, visiteu-la a la primavera i gaudiu de tot el seu regne vegetal, val la pena.

I també val la pena fer un mos en algún dels seus pobles, nosaltres ho vam fer a Capileira, menjant bones viandes, bona cerveseta, amb una músiqueta zen-relax i un bon solet, uufff.....quin patir tú! :-)

Allà vam presenciar una caiguda espatarrant escales avall, d'esquenes i sense airbag d'una senyora anglesa, que potser embriagada de tanta bellesa i relax no ho va poder aguantar, us ho juro, va caure rebotant literalment escales avall, TE HAS MATAO PACAAAA!!! I rés, la tia no es va fer res!!! I fliping wey!!!


Una jornada gastro-cultu-naturalística de tres pic i repicó, de les que fan afició, si senyor! :-)



Reportatge Fotogràfic
Track
Enllaç amb info extra 

SaluT i Muntanya!!!

1 comentari:

marietadelullviu ha dit...

Oh i tant!!! Tres pobles maquíssims. Cadascú amb el seu propi encant :) La passejada de poble en poble, genial, i poder contemplar-los des de l'altre costat encara va ser més impressionant perquè sí, tal qual, et ficaves a la pell d'aquells homes i dones que temps enrere segurament també van utilitzar aquell camí per anar a treballar les seves terres i que de quan en quan albiraven la seva llar, esperant que arribés el moment de tornar a casa a descansar. I la natura, espaterrant. No vam poder triar millor època per anar-hi!! :D