“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

01 d’octubre 2013

Marxa de Resistència de les Valls d'Àneu

El 9 de Juny un parell de trempapics vam participar en la 4ª Marxa de Resistència de les Valls d'Àneu, per nosaltres la primera marxa d'aquestes característiques per terres Pirinenques.

El dia abans vam arribar a Esterri d'Àneu, directes a agafar tot el "fatu" de la cursa (dorsal, samarreta, etc...), vam donar un volt pel bonic poble (en PotaVerda resà unes pregàries en honor de la mare natura del Pallars Sobirà), sopar quelcom en un acollidor bar (jo una vedella ecològica collonuda)
i tot seguit anar a dormir al nostre "hotel" mòbil.

El dia següent a dos quarts de sis ja estàvem amb els ulls oberts, esmorzant i preparant les motxil·les, no plovia, encara que el cel estava ben tapat i la humitat imperant presagiava una travessa remullada, però l'oratge ens va respectar durant tota la cursa, no va ploure, una temperatura ideal per córrer i unes boires i núvols que donaven una espectacularitat inusitada a les muntanyes que anàvem recorrent. Fins i tot al final va fer un bon solet.

A les 6 en punt sonà el trò i ja a bon ritme vam començar la travessa, un ritme que no deixaríem fins al final, un trot engrescador, que ens portà a arribar a meta en un temps més que bo, sobre les 8h., i això que ens vam perdre cap al tram final i vam haver de recular..., la xerrameca ens perd... :-P

Mitja cursa la vam fer separats, en PotaVerda es va parar un moment a deixar "lastre" i ja no ens vam veure fins a mitja cursa, on em va atrapar amb gran alegria per part dels dos, més tard va haver un intent d'escapada d'en Potaverda tot seguint un grupet que havíem format kilòmetres abans, pero aqui el mestre els va atrapar en un "santiamén".

Vam creuar l'arribada contents de cos, de cap i d'esperit. Llàstima que no hi havia gaire animació a meta, aquestes curses estan plenes d'herois anònims, aquesta es una de les gràcies de tot plegat, oi? :-)


Una bona comilona ens esperava cortesía de la organització, una organització perfecte cal dir, traçat ben senyalitzat, avituallaments bons i persones (en aquest cas bombers) en algun punt una mica problemàtic per la boira perdedora i per algun tros un xic exposat amb alguna cadeneta. M'enrecordo especialment d'un que estaba intentant fer un foc sense tenir gaire èxit, amb quatre branquillons per inentar escalfar-se una mica, jo el fred ni el sentia, anava al trote "borriquero" :-D

Una jornada de vida collonuda!

Dades de la Marxa

Distància total de la caminada: 46Km
Recorregut per trams asfaltats: 3Km
Recorregut per trams urbans: 1Km
Recorregut total trams asfaltats i urbans: 4Km

Número total de controls: 10
De pas: 4
D'avituallament: 8

Desnivell total de pujada: 2340
Desnivell total de baixada: 2340
Desnivell total: 4634

Alçada sortida: 950m
Alçada arribada: 950m
Alçada màxima del recorregut: 2100m
Alçada mínima recorregut: 950m

Hora de sortida: 06:00
Hora d'arribada: 18:00
Temps a emprar: 12h


 Nosaltres amb 8 horetes vam tenir més que suficient :)

Reportatge Fotogràfic
Track

SaluT i Muntanya!!!

1 comentari:

marietadelullviu ha dit...

A trote, petant la xerrada, amb algun tros exposat, amb boira... i com si res tu! Un passeig de 8 horetes de res. Hehehe, sou uns graaaaaaaaaans TREMPAPICS :D