“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

18 de setembre 2012

Pedraforca, la destrucció d'una tartera

A finals de juny uns quants férem una escapadeta per pujar al mític Pedraforca, jo ja l'havia pujat un parell de vegades, per als altres era la primera experiència amb la màgica  muntanya de la enforcadura.
Com sempre una "romeria", sobretot al cim i a la malmesa tartera, gent de tot tipus i condició, de muntanyencs ben pocs, de karatekas amb kimono inclós i bambes de futbol sala vam veure uns quants...
L'última vegada que em veuran baixant per la tartera del Pedraforca, fa pena, és un desastre, hauríen de prohibir accedir-hi. Jo, que detesto les barreres i les prohibicions, ho dic ben clar en aquest cas, la massificació està destruint un símbol. TANQUEU L'ACCÉS A LA TARTERA!

L'excursió va anar molt bé, divertida, calurosa i vam conèixer bona gent, les persones que no estaven acostumades a les tarteres van patir una mica a la baixada, però com sempre van gaudir a tope! ;)

Vam fer la ruta normal pujant pel coll de Verdet, com deia abans ja no em veuran més per la tartera, però aquesta muntanya té altres vies més interessants i desconegudes...i poc transitades. Ja hi anirem!

Més tard una sessió de birres, xerrameca i manduca a Gósol i cap a casa, almenys nosaltres , la resta de gent es quedava un dia més per la zona a provar de fer escalada i altres activitats.

Petons i abraçades per tots!

Reportatge Fotogràfic

 

SaluT i Muntanya!!!




2 comentaris:

Carles ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu, l'últim cop que vaig ser-hi, vaig dir que no hi tornaria més. La tartera del Comapedrosa l'han tancat per motius conservacionistes segons diu el rètol, i no ho perceps pas com una prohibició sinó com una mostra de respecte cap a la muntanya. Salut i endevant amb el blog.

marietadelullviu ha dit...

A mi tampoc em tornaran a veure per la tartera, hehehe ;p Però tornar a fer sortidetes per aquella zona síiiiiiiiiiii :D El lloc és molt maco :)