“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

30 de maig 2010

La Mola, mola molt!!!

L'esclat de la primavera ja és aquí! Calia anar a veure flors i ensumar natura, i així ho vam fer tres trapelles trempapics.

En un pis-pas ens plantarem a la petita i bonica població de Colldejou d'on sortia l'ampla pista que començava a pujar cap a la Mola (921 m.), per després esdevenir un corriolet empinat que desembocava al terreny del far-west per finalment treure el cap a l'ampla altiplà que conforma aquesta mole de pedra tarragonina (per cert, vaig guanyar una aposta referent a l'estona que trigaríem a arribar, que encara estic pendent d'abonar...:-P)

Un cop a dalt un ventet fresquet ens donà la benvinguda al mar d'herba, flors i paisatge superb, recorrerem l'ampla planícia i com veiérem una bústia amb una llibreta, doncs deixarem constància de que els Trempapics un dia de Maig del 2010 trescaren per aquests paratges (sempre està bé fer publicitat aplicada al medi...)

De tornada veiérem un roc amb uns grafitis sospitosos (cal recordar que és una zona habitada fa milers d'anys per la humanitat, i un poblat iber resta soterrat per la zona...), férem una foto i amagarem el roc pendents de confirmar la troballa (i si s'escau fer-nos rics :D)

De baixada agafarem un altre camí per fer la volta circular que tan ens agrada a la nostra colla. Ja prop del poble ens pararem en silenci per gaudir del concerto magnífic que ens brindaven els innumerables ocellets de la contrada, un plaer pels sentits, llàstima que una ferum més aviat desagradable ens inundava les cavitats nasals, si, just amagat entre uns matolls un gat en franca descomposició era el causant, bon lloc havíem escollit per sentir el concert, no era platea precisament... :-P

Després van venir uns musclos i una senyora fideuà regat amb el caldo corresponent, per a continuació fer la conseqüent passejada pel poble i acabar bevent cerveses a la terrassa veient les orenetes i falciots passar a ras..., però això amics, ja són figues d'un altre paner... ;)

Reportatge Fotogràfic


SaluT i Muntanya!

2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Aka, i que me'n dius de la magnífica lliçó de geografia que dona la Mola de Colldejou? La vas aprovar?
De tant en tant passo pel coll de la Teixeta i sempre me la miro amb ganes de tornar-hi.
Bon reportatge fotogràfic.
Salutacions caminador!

Aka ha dit...

Montsant, llabería, Prades, costa daurada...., etc...

Si, la tinc apresa, és una magnífica atalaia! ;)