“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

05 de febrer 2016

Travessa pel cor de la Neu Vella

La Setmana Trempapics del 2014 ens va portar a la Reserve Naturelle de Néovielle, un paradís dins del Pirineu, paisatges brutals, grans estanys, cims a tocar del cel, prats alpins coberts de flors, rius i rierols brugents, geologia de fantasia, neus eternes, refugis lliures encisadors (Packe) i d'altres guardats i lletjos (Refugi de la Glère), però igual d'útils.

Va ser una travessa de tres dies, amb l'afegitó el quart dia d' una ascensió d'anada i tornada  al Pic d'Estaragne, una magnífica circular per arrodonir la festa.

 Recorregut Travessa:
1ª Dia: Lac de Cap de Long-Hourquette de Bugarret-Lac Bugarret-Lac Colivela de My-Refugi Packe. 2ª Dia: Refugi Packe-Refugi de la Glère (Deixar pes)-Lac det Mail-Turon de Neouvielle (3035 m.) i tornada al Refugi de la Glère.
3ª Dia: Refugi de la Glère-Hourquette de Mounicot-Hourquette d'Aubert-Lac d'Aumar-Lac d'Orédon (Recollir vehicle i tornada a Lac Cap de Long)
 
Recorregut Pic d'Estaragne:
 Lac Cap de Long-Cruïlla Vall d'Estaragne-Curs del riu Estaragne-Col d'Estaragne-Pic d'Estaragne (3006 m.)-Camí a Lac Cap de Long






A vegades el paisatge humà no és tan harmoniós com el natural, però tot acaba confluint a base de sentit comú i amistat.


Reportatge Fotogràfic Aka
Reportatge Fotogràfic Luis
Reportatge Fotogràfic Sandra
Track Travessa
Track Estaragne

SaluT i Muntanya!!!

1 comentari:

Unknown ha dit...

Bonic i encisador la Reserve Naturelle de Néovielle... però he de reconèixer que no sempre he estat a l'altura de les circumstàncies ^_^' És que segons quines alçades... se'm fan tan difícils!!!