“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

01 d’agost 2012

Cogulló d'Estela

Preciosa excursió la que vam fer a principis de Juny, completa per la natura i els llocs visitats, alguns de ben "nostrats" com el Pi de les Tres Branques o el mateix Cogulló d'Estela (1869 m).

Vam començar l'excursió a la petita població d'Espinalbet, i tot just uns pocs quilòmetres més enllà ja estàvem davant del Pi de les Tres Branques, on anualment és celebra un aplec de caire nacionalista.
D'allà vam seguir una pista forestal fins a Castellar del Riu, i més tard un sender entre arbrat i en franca ascensió fins a la zona dels Porxos (una Masia deshabitada amb grans vistes).
D'allà férem via cap a la zona dels rasets, ja entre boscos d'avets i pins rojos i amb petits prats herbats dignes d'estirar-se i fer migdiades interminables...
Ja s'obrien grans vistes, i veiérem el cim, com a curiositat indicar que per primer cop (que jo recordi) ens trobàvem més alts que el propi cim que havíem vingut a fer.
Vam davallar fins al Coll d'Estela, on una font del mateix nom ens proporcionà refresc per les nostres goles assedegades (la calor ja apretava força per aquelles dates)
Només faltava l'últim tros, un corriol s'anava enfilant cap a la base de l'estètic Cogulló, on ens esperava una grimpada i un tram un xic exposat que posaren emoció als últims metres.

Desprès d'estar una estoneta al cim gaudint de les vistes, desférem el camí fins al Coll on férem un mos apalancats prop de la font i sota uns arbres protegits del sol, érem el únics humans a la muntanya i potser per això un voltor es sorprengué de la nostre presència volant a pocs metres de nosaltres, tan aprop que sentirem el so del seu gràcil i poderós vol.

Només quedava ja completar la circular entomant un sender entre arbres fins arribar a l'origen, Espinalbet.

Com no teníem diners ni per una birra, vam decidir visitar el Santuari de Queralt, construït sobre les runes de l'antic castell de Guillem de Berguedà.
Una vista extraordinària de Berga i de la comarca, molt recomanable la visita.

Reportatge Fotogràfic
Track seguit

SaluT i Muntanya!!!

1 comentari:

marietadelullviu ha dit...

Una excursió molt maca! Magestuós el vol del voltor, tan a prop, tan de sorpresa...