“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

29 de juny 2012

Sarga-Padrón

Primera incursió a les terres del sud de la Península, aprofitant la visita a uns interessos econòmic-ecològics vam voltar per la zona a veure quines muntanyes trobàvem, i deunidó! Ens trobàvem a Riópar, entre la Serra de Alcaraz i la Serra de Cazorla, per tant d'opcions no en faltaven.

Vam triar un dels gegants de la serra de Alcaraz, La Sagra (1779 m.)) amb el seu cim bessó Padrón (1752 m.) aquest últim vam passar per sobre d'ell sense assabentar-nos.

Us deixaré la ressenya que ens va servir de guia, està molt ben escrita i documentada, i aconsello la lectura de la web per si algú té intencions de fer muntanya per la zona. Val a dir que nosaltres vam fer l'excursió a l'inrevés de com s'explica a la ressenya hi ho aconsellem, es molt més bonic i fàcil ascendir primer per los Picarazos i baixar tot seguint per l'Arroyo del Tejo.

Em limitaré a senyalar les nostres impressions durant la jornada:

Que es podrien resumir en un camí molt variat, a voltes sense sender, altres per pista.
Unes pinyes gegantines que ens feren la guitza quasi tota la jornada, ja sabem d'on ve l'expressió "espinyar-se".
Un paisatge esplèndid, també molt variat, grans boscos, planures herbades, muntanyes de fisonomia montserratina, grans vistes des de el cim...
Un oasis encarnat en el Cortijo del Tejo
Trescar per els camins on el llegendari Pernales feia de les seves...
I una calor acollonant tot i ser a mitjans de Maig, es notava doncs la latitud on ens trobàvem.

Una magnífica excursió, extensa i intensa i amb molts ingredients, potser fer-la amb temps més fresquet fóra més agradable encara.

A l'estiu prohibit, millor us preneu tranquil·lament una cerveseta a l'ombra...


Reportatge Fotogràfic
Track

SaluT i Muntanya!!!

1 comentari:

marietadelullviu ha dit...

Excursió llarga e intensa. Potser la calor me la va posar difícil però s'ha de dir que és molt maca :) Cert, el recorregut que vam fer era, seguríssim, més agradable que com indicava la ressenya. Si a la baixada algú acaba una mica cansat d'anar "espinyant-se" per entre els boscos, hi ha una pista forestal que, tot i fer voltes, vas més segur i potser fins i tot avances més ;)