“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

16 de maig 2011

Guilleries i Andromina

XIIIICCCCAAA!!!!!! QUE ENS PASSEM!!!!! AIXÒ ES LA GARROTXA!!!

Haviem quedat a la selvatana població d'Osor (inici i final de la present excursió) pero nosaltres ja aprop dels volcans ens adonàrem que alguna cosa fallava! O sigui que apart de fer uns quants kilòmetres més de cotxe arribarem a la cita amb els companys un pel tard. Ups!

Una bonica excursió ens esperava, anavem a conèixer la serra de Guilleries, mai l'haviem trepitjada i la veritat es que no fou una decepció, ens al contrari!
El nom de la comarca era escaient donada la magnitud de la vegetació que ens vam trobar, predominaven els castanyers (fusta produïda per la eva bona qualitat) però també s'albiraven taques de bosc salvatge i d'altres plantacions més curioses com els avets (rengleres d'avetets esparaven crèxer per ser venuts per Nadal...)
La mateixa densitat arbrada aixoplugava una munió d'ocells que la feien petar al nostre pas, era un espectacle sonor!


Arribarem al cim de la serra, de nom curiós (Sant Miquel de Solterra o de les Formigues 1200 m.) donada la gran afluència d'aquests insectes, encara que nosaltres ens trobarem un insecte ben diferent, una massa de mosques embogides per les merdes de cabra que proliferaven per tot el cim..., però abans de retirar-nos a zones més "segures" admirarem les grans vistes que aquest cim facilita (Montseny, Pirineus, Collsacabra, Garrotxa....)

Ferem un mos a la Font sa Guarda i d'allà camí de tornada entomant el GR que ens conduí per una pista fins a Osor novament.

L'Andromina

De camí cap a Osor un sonor Flip! Flap! repetitiu ens dugué fins a descobrir una andromina, dos dels integrants correren a descobrir les entranyes del misteriós aparell i amb grans signes d'excitació descobriren que era un ariet hidràulic, un invent mecànic del segle XVIII, i a plé rendiment!!!




Track



Reportatge Fotogràfic

SaluT i Muntanya!

2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Curiós això de l'ariet hidràulic, no en tenia idea. Ah les Guilleries, si n'hi teniu d'excursions!
Per cert, jo he tingut ocasió de veure volar les formigues a Sant Miquel de Solterra. I també a Bellmunt.

marietadelullviu ha dit...

Excursió ben maca, sí senyor! I a part mosques, algunes formigues voladores també hi havia!! :) Bonic paisatge, bona companyia i gran invent l'ariet!!