“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

24 de desembre 2009

NEU AL CASTELL DE SABURELLA

Espectacular jornada la que ens van regalar els membres del N.A.B, el Nucli Actiu de Barcelona de DEPANA. Tot i que la proposta era caminar unes 6 hores, l'excursió es va reduir i es va relaxar per la presència d'un element no massa habitual a la zona: la neu.

La intenció era realitzar un circuit a la zona de l'Alt Gaià (entre la Conca de Barberà i l'Alt Camp) per tal de conèixer la seva geologia, flora i fauna. Al voltant de les nou

del matí del dia 13 de desembre de 2009, va sortir un grup d'unes 20 persones des
del poble de Vallespinosa. Després de recòrrer el Clot de Comadevaques, arribaren fins el castell de Saburella. En aquest punt del camí la nevada es va intensificar i,

tot i que no s'arribessin a acumular gruixos de neu considerables en el mateix camí, tot el bosc que ens envoltava es trobava ben cobert de flocs.


Malgrat la duresa del temps, les aturades per tal d'atendre les explicacions sobre les singularitats geològiques que es podien apreciar a simple vista es succeïen; també les relacionades amb arbres i arbustos. Llàstima que no entrelluquèssim cap animaló.


La tornada, per tal de conquerir visualment nous paratges, es va fer per un camí a cota més elevada, sempre espectacular. Potser per Cal Coca?

Per acabar, un bon mos per dinar a l'aixopluc a una porxada del poble de Vallespinosa. 


Quina fila que fem!

Salutacions a tothom qui va participar en aquesta sortida naturalística.

eN POTAvERda


3 comentaris:

de secà ha dit...

nen, ja veig que no t'aborreixes; si no es amb uns, es amb els altres... així m'agrada

marietadelullviu ha dit...

Oh, realment va ser un dia sorprenent. Em va encantar poder gaudir de la nevada (que no de la neu en el camí... eh?) I el dinar va ser frugal però eficaç per entrar en calor. I més si un et dóna nous, i alres café amb llet tot dolç. I la porxada és de l'esglèsia, que l'estaven restaurant. Noiet, sempre és molt interessant tot el que fas!! Jeje :) Muacks!!!

Aka ha dit...

Quina nevada més guapa!