“Una ascensió a l'alta muntanya és d'entrada un pretext per l'amistat."

28 d’agost 2009

PETITS APUNTS SOBRE L'ESTADA A ORDESA I MONTE PERDIDO

Hola xics!! Cóm va? Esperant que arribi la gran crònica de la meravellosa estada que vam fer al refugi de Góriz, no m'he pogut estar de fer una petita introducció per aclarir temes dels quals vam parlar durant aquests 6 dies.

- El primer de tots és sobre les famoses Treserols... cercant per internet es pot esbrinar, però jo ho vaig consultar en el número 36 de la revista "El mundo de los Pirineos", de desembre de 2003. Sabia que voltava per casa, però preferia que algú altre es currés les rutes.

Al turró, les treserols són.. tatxan, tatxan...:


el Cilindre de Marboré, el Monte Perdido i el Pico de Añisclo o Soum de Ramond.

- Per una altra banda, un dia us vaig donar la murga amb el tema de quin era l'ésser viu més gran del món. Doncs aquesta és l'última referència que he aconseguit:


També cal dir que hi ha articles del 2006 que parlen que l'ésser viu més gran és a Formentera... una posidònia... que deu veure moltes mitjanes.

- Sobre el tema dels óssos pirinencs... efectívament, al Pirineu Occidental encara queden dos óssos totalment autòctons: Aspe Oeste y Camille.

Bé, res més per ara. Només comentar que ha estat un puto plaer passar aquests dies amb vosaltres, allà dalt, a la muntanya... a la natura. Com uns salvatges!!! Ja repetirem!!!

En PoTaVerdA


PD: I de retruc, un regalet:


No sé si punxant a sobre de la imatge es veurà amb tota la seva grandesa. Aprofitar per dir que la panoràmica s'ha fet amb el Photoshop, amb una eina que es diu Photomerge (Archivo/Automatizar/Photomerge)

3 comentaris:

Marietadelullviu ha dit...

Hola salvatge!!! Quina passada, com es nota que us agrada mooooolt tot el que sigui relacionat amb la natura. Des de animals, a vegetals, a curiositats varies :D Que no decaigui mal aquesta ànsia de saber, estimar i respectar la muntanya!!!!

de secà ha dit...

nen, ets el nostre "puto crack" particular, ejjeje

Aka ha dit...

Cal caçar aquest bolet! :P

Que clonin als ossos autòctons ja!!!